Skip to content
Yazı Renkleri
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Atkaracalar Hakkında arrow Köylerimiz
Köylerimiz Yazdır E-posta
1987 Yılında ilçe statüsüne kavuşan Atkaracalar ilçesine Çardaklı beldesi ve bağlı 13 köy bulunmakta iken Çakırbağ, Yaziören ve Üçgazi köylerinin 1991 yilin da Bayramören ilçesine bağlanması sonucunda 10 köyü kalmıştır. Bozuş köyümüzün yaptığı yerel seçim ile Çardak Beldesine, Ilıpınar köyü ise yapmış olduğu yerel seçim ile Atkaracalar ilçesine bağlanması sonucu 8 köyü kalmıştır. Köylerimizden işsizlik nedeniyle ilçe merkezine ve büyük şehirlere büyük göçler olmaktadır. Köylerimizin hepsinde elektrik, otomatik telefon bulunmaktadır.

İlçemize 11 km. uzaklıkta olan köyümüzün yolunun büyük bir kısmı asfalttır. Budakpinar köyünün adı çevrede Çama olarak bilinmektedir. Budakpınar Köyü halkı özellikle ziraat ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Köy arazi yapısının düz olması sebebiyle ziraat gelişmiş olup, Köye ziraat teknisyenliği kurulmuştur. Köyün büyük bir kısmı dışarıdadır. Köyümüzde şebeke suyu bulunmakta olup Kanalizasyon şebekesinin döşenmesinde köylülerin yardımı ile 1994 yılında başlanmıştır. Köyde Sağlık Evi ve Ebe kadrosu bulunmakla beraber, ebe ataması yapılmamıştır.
İlçemize 3 km. uzaklıkta olan köyümüzün yolu stabilize kaplamadır. Demirli köyü ziraat ye hayvancılıkla uğraşmak1a beraber genç nüfusun azalması sonucu, köylü kendine yetecek kadar üretim yapmaktadır. Köyümüzde şebeke suyu bulunmaktadır. Kanalizasyon köyün en önemli ihtiyaçlarıdır.
İlçemize 15 km. uzaklıkta olan köyün yolları stabilize olup, onarıma ihtiyacı bulunmaktadır. Köyün yer1eşim alanının ormanlık olması nedeniyle halk hayvancılıkla uğraşmaktadır. Köy iki mahalleden oluşmaktadır. Köyün önemli sorunları, şebeke suyu, kanalizasyon, köprü ve hayvan sulama göleti yapılmasıdır.
İlçemize uzaklığı 13 km. dir. Yolu stabilize kaplamadır. Köy iki mahalleden oluşmaktadır. Köy halkı geçimini hayvancılık ile sağlamaktadır. Köye şebeke suyu 1994 yılı içinde gelmiştir. Köyün önemli sorunları Değirmenin onarılması ve Köy Konağı, kanalizasyon yapılmasıdır.
İlçemize 16 km. uzaklıkta olan köyümüzün yolları stabilize kaplamadır. Köyün dört mahalleden oluşması köye hizmetin gitmesinde çeşitli zorluklar meydana getirmektedir. Köy halkının geçimi hayvancılık ve ormandır. Mahallelerin birleşmesi ve afetlere karşı korunması için temeli atılan konutlara öncelik verilmesi köye hizmetin gitmesini kolaylaştıracaktır. Ayrıca daha önce orman köyü olan Kükürt Köyünün tekrar orman köyü statüsüne alınması halkın geçimine kolaylık sağlayacaktır. Kükürt Köyüne sağlık ocağı açılması durumunda buradan Kızılibrik, Yakalı, Eyüpözü köyleri ile Bayramören ilçesine bağlı Üçgazi ve Yazıören köyleri de istifade edecektir. Köyün diğer önemli sorunları ise su şebekesi ve ilçeye bağlanan yolun düzeltilmesidir.
İlçemize 6 km. uzaklıktadır. Yolunun büyük kısmı asfalttır. Stabilize kısmının da asfaltlanması gerekir. Köy halkı geçimini hayvancılık ve ziraat ile karşılamaktadır. Köyün içme suyu şebekesine bir an önce kavuşturulması gereklidir. Köy Konağı devlet ve köylü işbirliğiyle yapılmıştır. Kanalizasyon ve hayvan sulama göletinin yapılması diğer ihtiyaçlarıdır.
İlçemize 7 km uzaklıkta olan köyümüzün adı bazı yerlerde Hüyük Köyü olarak geçmektedir. Köy yolu Stabilize kaplamadır. Köy halkı hayvancılık ziraat ve orman ürünlerinden geçimini sağlamaktadır. Yazın piknik alanı olarak civardan büyük ziyaretçi akınına uğrayan Koru Orman sahasının Orman Bakanlığınca park alanı haline dönüştürülmesi neticesinde yöreye daha da canlılık kazandıracaktır. Hüyük köyünde Bayındırlık ve Iskan Bakanlığınca 5 adet afet evi yapılmış ve afetzedelere 1994 yılında teslim edilmiştir. Üyük Köyünün en önemli sorunları, kanalizasyon ve Köyü ilçe Merkezine baglayan yolun düzeltilmesidir.
İlçemizin en uzak köyü olan Yakalı nın ilçeye uzaklığı 20 km. dir. Yolu stabilizedir. Köy yolunun onarılarak alt yapısının tamamlanması gerekmektedir. Köy üç mahalleden oluşmaktadır. Köyün önemli sorunları, Dere mahallesinin şebeke suyuna kavuşturulması, kanalizasyon şebekelerinin yapılması, hayvan sulama göletleri ve Mantarlık mevkiinin ağaçlandırılmasıdır.

 

Atkaracalar Belediyesi

Ziyaretçi Defteri

Son Yazılan Mesaj
Site Yönetimi
Sitemiz ile ilgili görüşlerinizi ziyaret

Facebook Sayfamız

Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Okuyucu Yorumları

Üye Girişi






Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

Üye Girişi

Nöbetçi Eczaneler

İlçemizi Canlı İzleyin


Kullanıcı Adı: karaca
Şifre: 1234567a